O meni

Slavica Kovačević

novinar, digital marketing menadžer

Rođena sam 1980. godine u Rudovcima kod Lazarevca. U rudarskoj varošici koja se tada razvijala, posebno u šestočlanoj porodici, moje detinjstvo bilo je srećno i bezbrižno. Nastupile su devedesete godine borbe i neizvesnosti, kojih sve manje želimo da se sećamo. Tokom tih devedesetih završila sam Gimnaziju u Aranđelovcu i na samom kraju tog veka upisala Ekonomski fakultet u Beogradu

Zaplovila sam iznenada u novinarske vode, 2005. godine. Tada su mi starije i iskusnije kolege rekle da postoji dva puta: da odmah odustanem ili da mi se novinarstvo uvuče pod kožu bez obzira na znoj, krv i suze. Taj savet je bio u potpunosti tačan, novinarstvo postaje i ostalo je do danas moja opsesija. Bez obzira na sva iskušenja, na sve prepreke, na urušavanje profesije i trenutno stanje u njoj, novinarstvo me prati u stopu.

Novinarstvo je ipak divna profesija, način da na kreativan način izrazite svoje viđenje nekog događaja ili mišljenje o nekoj temi. Novinarstvo je škola osvajanja slobode, ukoliko ste dovoljno mudri i hrabri. Profesija koja daje mogućnost da pomognete ljudima. Najveća nagrada i jeste zahvalnost ljudi kojima ste rešili problem i promenili život. Najponosnija sam na emisiju ”Narode, šta Vas boli ?”. U produkcijskom smislu ali i po rezultatima koje smo postigli, ova emisija je postavila nove standarde.

Digital marketing je prirodna nadogradnja moje edukacije i karijere. Način na koji ću uz kreativnost i deo znanja stečenog i u novinarstvu, pomagati ljudima. Digital marketing je sredstvo da pre svega pomognem klijentu, da unapredi i predstavi svoj biznis na najefikasniji mogući način. Brendiranje, promocija, definisanje tržišnih niša, interakcija na društvenim mrežama, precizno definisane kampanje, sve su to samo uzbudljivi zadaci i izazovi zbog kojih volim digital marketing.